Traditioner i Himmelblå

I løbet af året har vi forskellige traditioner i himmelblå


- Til fastelavn møder de børn som har lyst til at være udklædte op, vi deler dem op efter alder og slår
katten af tønden, og kåre kattedronning og kattekongen. Til eftermiddagsmaden får vi fastelavnsboller fra køkkenet

- Til påske klipper vi kyllinger i alle afskygninger og pyntet op. Vi lukker foråret ind, så der bliver også sat fine blomster op. Vi holder påskefrokost på stuerne. I vuggestuen laver køkkenet frokosten og i børnehaven medbringer børnene selv noget fra en liste og sammen laver vi en fælles frokost for stuerne, huset giver smør og rugbrød.

- I slutningen af april er der galla fest for de kommende skolebørn. Vi pynter op, laver sjove lege og spiser en festmiddag sammen i fællesrummet i børnehaven. Om eftermiddagen er der diskotek for alle børnehavebørnene med chips og ”drinks”.

-I maj/juni måned holder vi store plante dag, hvor vi inviterer forældre/bedsteforældrene til at komme og plante en lille blomst eller måske et par tomatplanter sammen med barnebarnet. Bedsteforældrene tager selv de planter med der skal plantes og vi sørger for at der er jord og krukker til alle herlighederne.
En meget hyggelig dag hvor der bliver hygget plantet og gjort klar til sommeren. Børnene er meget glade for denne dag og holder godt øje med deres egen/ egne planter hele sommeren, hvor der vandes flittigt.

-Sommerfest i himmelblå holdes i Juni
Sommerfesten starter altid traditionen tro med et brag af en cirkusforestilling hvor alle børnehavebørnene optræder. Børnene er sat sammen, enten efter venskaber, eller evt. Et kommende venskab. Når vi sammensætter forestillingen tager vi udgangspunkt i hvad vi mener børnene vil kunne klare og nogle børn kan måske klare lidt mere end det vi havde regnet med, som tingene skrider frem. Børnene kender processen og glæder sig meget til at deltage.
Hvert nummer øves et par gang med det stykke musik der skal bruges dertil og så har vi en generalprøve. Efter cirkus er der kagekonkurrence. Vinderne bliver trukket ud fra hvem der har medbragt den mest 
fantasifulde kage og kage med den bedste smag. Kagebordet er noget ud over det sædvanlige og man bliver lige imponeret hvert år. Når kagekonkurrencen er afgjort skal der smages på sagerne og der er 
kaffe og the til de voksne og saft til børnene. Så er det tid til at prøve alle de spændende boder der er sat op, med det tur pas kort man har købt i indgangen kan man gå rundt og prøve de forskellige ting. Det er en meget fin dag hvor vi altid har stor opbakning/ tilslutning fra 
forældrene samt søskende og bedsteforældre.

Vi fejrer Skt. Hans med bål, sange og ”hekseafbrænding”.

- I sommerferien har vi farve temaer, hvor hver uge har sin farve, i ugen sker der forskellige aktiviteter i ”ugens farve”, det kan være ture ud af huset, sanglege, male i en farve, finde ting og snakke om farverne.

- Om foråret og efteråret har vi en arbejdslørdag for børn og forældre, hvor
vi forskønner børnehaven og vuggestuens legepladser og spiser fælles frokost bagefter

-Slut november har vi bedsteforældre jule klippe klistre både i vuggestuen og i børnehaven. Personalet sørger for der er mange spændende materialer klar og så er det bare om at give fantasien frit løb sammen med barnebarnet. Det er en rigtig hyggelig tradition og det er skønt der bliver pyntet så fint op med alverdens skønne ideer. Bedsteforældrene er meget velkommen til at tage noget med, det kunne være boller, frugt eller kage(kage er kun til børnehaven)

- Julen fejres hele december. Vi laver julepynt og tager på juleture. Vi har i børnehaven en drillenisse med hjemme på skift som laver drillerier. Traditionen tro går vi Lucia med de kommende skolebørn, turen går igennem vuggestuen og ender nede i børnehavens fællesrum hvor vi samlet synger Lucia sangen og et par julesalmer og spiser Lucia brød. Vi skal også ud i vildnisset og finde nissekonen og bagefter hjem og spise risengrød i institutionen