Når vi holder fødselsdage i Spiloppen er I velkomne til at tage noget med som jeres barn kan dele ud til sin stue.

Da Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn fra 0-3 år slet ikke skal have sukker, har vi fravalgt kage til uddeling ved fødselsdage. Der er sunde alternativer og vi har valgt at give jer noget inspiration med eksempler.

 

Billeder til inspiration

Opskrifter

Pepperoni Pizza Puffs

Du skal bruge

  • 100 g. mel
  • 3/4 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. italiensk krydderier
  • 1 knsp. salt (valgfrit)
  • 1 knsp. rød peber flager (valgfrit)
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 æg
  • 340 g. strimlet mozzarella ost
  • 85 g. revet Parmesan ost
  • 85 g. pepperoni i tern
  • 1 dl. butikskøbt pizza sauce

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 190°. Bland mel, bagepulver, italiensk krydderi, salt og rød peber flager sammen i en stor skål. Pisk mælk og æg ind i blandingen. Rør derefter mozzarella ost, Parmesan ost og pepperoni ind i blandingen. Lad det stå i 10 min.
  2. Rør dejen og fordel det på en fedtet mini-muffin bageplade. Bag dem indtil de er opblæste og gyldne, ca. 20-25 min.
  3. Imens, sæt pizza saucen i mikroovnen indtil den er varmet igennem. Server dine Pepperoni Pizza Puffs med pizza sauce som dyppelse

Havregryns scones

Du skal bruge

  • 2 æg
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 50 g. plantemargarine
  • 1 dl. kærnemælk
  • 250 g. hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 50 g. havregryn
  • 50 g. rosiner
  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Pisk æggene med honning. Rør plantemargarinen ud i æggene sammen med kærnemælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord ca. 1,5 cm. tykkelse.
Udstik 12 scones med et glas eller lignende. Læg dem på en plade med bagepapir og pensel dem med æg.
Bag dem midt i ovnen de skal være hævede og gyldne i kanterne.

Gulerods- og kanelsnegle

Du skal bruge

Dej

  • 1/4 l. minimælk
  • 25 g. gær
  • 50 g. plantemargarine
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 100 g. grahamsmel
  • Ca. 325 g. hvedemel

Fyld

  • 250 g. kogte gulerødder
  • 50 g. margarine
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. fintrevet appelsinskal (valgfrit)
  • Pensles med sammenpisket æg eller mælk

Sådan gør du:

  1. Dej: Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i (hold evt. lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
  2. Fyld: Hak gulerødder, margarine, honning, mel, kanel og appelsinskal sammen i en foodprocessor eller minihakker til blandingen er jævn.
  3. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af hvedemelet. Rul dejen til en aflang plade (ca. 24 x 48 cm.), og smør fyldet herpå. Rul dejen sammen på den lange led som til roulade, og skær den i 12-24 stykker. Sæt sneglene på plader med bagepapir, og bøj den yderste dej-ende ind under sneglen. Tryk sneglene lidt flade og lad dem efterhæve tildækket i en halv time. Pensel sneglene med æg eller mælk og bag dem midt i ovnen ca. 18 min. ved 200°.

Drys evt. med solsikkefrø

Jordbær milkshake

Du skal bruge

  • 1 pose frosne jordbær (250 gram)
  • 1 liter minimælk
  • 2 dl yoghurt
  • 2 modne bananer
  • 2 tsk. ahornsirup

Sådan gør du

Jordbær, banan, mælk, yoghurt og sirup blendes sammen til en flot lyserød milkshake. Smag den til - og
juster konsistensen med mælk. Medmindre du har en meget stor blender, er du nok nødt til at lave milkshake af to omgange - så halver mængderne.

TIP

Hindbær eller brombær kan også bruges. Med brombær får den en flot lilla farve, men det er en god
ide at si milkshaken, da der er mange små sten.